Bolognese umak
Grah, smeđi
Jadranske sardine u biljnom ulju

LIMENKA.
SVIMA DRAŽA AMBALAŽA.

Hrana koja brine o vama nalazi se u Podravka limenkama.

Limenke volimo jer ne sadrže konzervanse, lako se recikliraju i uvijek su spremne za ponovnu upotrebu.

Prilog ili glavno jelo? Brzi ručak na poslu ili gozba za cijelu obitelj? Instant večera ili zaliha u smočnici? U limenkama ćeš naći sve to, ali i mnogo više.

Donosimo ti priču o limenci, svima dražoj ambalaži.

Konzerva bez konzervansa

Proizvodi u limenci konzerviraju se pomoću temperature, postupcima pasterizacije i sterilizacije. Zahvaljujući njima, limenka čuva izvrstan okus hrane bez upotrebe konzervansa.

Limenke volimo i jer su praktične. Proizvodi u njima spremni su za jelo, a limenke možeš ponijeti bilo gdje; u ured, na roštilj ili izlet. Uz to, limenke produljuju rok trajanja hrane i uvijek je dobro imati ih na polici.

Limenke u brojkama

oblak oblak oblak
74% energije uštedi se recikliranjem limenki Tvornica limenki
Otvarač limenke 113.000 limenki reciklira se svake minute
97% manje onečišćenja vode postiže se recikliranjem aluminija umjesto proizvodnjom novog
kap kap kap

Od lijepe ambalaže do lake reciklaže

kap

Znaš li da je limenka u potpunosti održivo pakiranje?

Zahvaljujući aluminijskom sastavu, limenke se lako recikliraju. Nakon reciklaže mogu se beskonačno koristiti u proizvodnji novih limenki, automobila, kućanskih uređaja i još mnogo toga.

Potiče apetit, ali i kreativnost

Dok su plastična pakiranje nakon upotrebe uglavnom spremna za otpad, limenka je jednako korisna i kad je prazna. Čvrstu metalnu ambalažu lako možete oslikati, ukrasiti ili čak izrezati, i pretvoriti u kreativne vaze, svijećnjake ili čaše za olovke.

Limenka
Limenka
Limenka

Limenke zaista mogu svašta

Već 76 godina, Podravka svoje proizvode pakira upravo u limenke. Iako su s nama već desetljećima, limenke su i dalje primjer modernog, inovativnog i održivog pakiranja. Zato nije čudo da su - svima draža ambalaža.